Over het algemeen geldt dat hoe langer een zieke werknemer uit de roulatie is, hoe lastiger het wordt om hem weer te laten terugkeren in het arbeidsproces. Daarom is het van belang dat een zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag kan, desnoods met aangepast werk of in een andere functie.

 

 

 

 

Vastgestelde regels

 

Doordat er in de wet* is vastgelegd dat er vanuit beide partijen inspanningen geleverd moeten worden om de werknemer weer zo snel mogelijk gezond aan  de slag te krijgen, kan het zijn dat conditieverbetering of herstel van blessures een belangrijk verbeterpunt is.

 

Opbouw in re-integratie proces

 

In dit opzicht kan Medica Fit voor zowel de werkgever als de werknemer veel betekenen. In overleg met beide partijen kan een opbouw naar een vitaler lichaam van de werknemer worden opgesteld en kan hier naartoe gewerkt worden. Ten alle tijden rekening houdend met eventuele beperkingen of klachten. Indien nodig kunnen wij samen met de betreffende partij in het re-integratiedossier bijhouden hoe de vorderingen zijn. Dit dossier dient ten alle tijden correct te worden ingevuld om eventuele conflicten te voorkomen. Voor meer informatie over dit dossier of over re-integratie in het algemeen verwijzen wij u graag door naar: www.arboportaal.nl

 

 

Medica Fit en re-integratie

 

Zoals u in het plaatje hieronder terug kunt zien, valt Medica Fit onder het Rode vakje met Coachen en Trainingen ten tijde van het proces, maar zeker ook onder het vakje coaching na het stukje nazorg.

 

 

Voor meer informatie over Medica Fit en re-integratie vragen wij u contact op te nemen met ons. U kunt ons telefonisch bereiken op: 0181-290605, of vul ons contactformulier in op de site.

 

 

 

*Wet Verbetering Poortwachter