Chakra's zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam. De zeven belangrijkste chakra's lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. De chakra's (Sanskriet voor "wiel") zijn te vergelijken met een soort energiebronnen.

 

Chakra's nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Chakra's zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, lopen enzovoort.

Alle chakra's spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra's open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo.

 

Chakra's kunnen 'dichtzitten' waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra's juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt. Via meditatie, stenen, healing kun je de chakra's stimuleren om hun werking in evenwicht te brengen.

 

Wil je meer te weten komen over chakra’s?

 

Er worden regelmatig chakra workshops gegeven, waar je wat meer leert over de chakra’s met hun bijbehorende kleuren. En je kunt natuurlijk ook altijd gewoon (kleine) vragen stellen.

 

Voor meer informatie over de cursus of voor overige vragen kunt u bij Ria terecht.