Reiki is een healingtechniek die dateert van ongeveer 2500 jaar geleden, maar

lange tijd vergeten is geweest. In de negentiende eeuw werd deze techniek opnieuw ontdekt door dr. Mikao Usui, die deze praktische kennis door mondelinge overlevering van leraar op leraar overbracht.

 

Het effect van reiki:

De ervaring van iemand tijdens een behandeling hangt af van wat hij of dat moment nodig heeft en hoe gevoelig hij is voor subtiele energie. Sommige mensen voelen zich alleen maar prettig ontspannen, terwijl andere heftige en emotionele reacties ervaren, die erop wijzen dat de genezingsprocessen van het lichaam in werking zijn gezet. Reiki is erg goed om zwakke punten in het lichaam op te sporen. Het werkt als een stroom van energie, verwijdert blokkades, versterkt de circulatie zowel op een subtiel als op een fysiek niveau en brengt het lichaam en geest in balans.

 

Is reiki veilig?

Er zijn geen contra-indicaties voor behandelingen met reiki mits de patiënt/cliënt bereid is de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar reacties. Niemand kan genezing beloven, maar alleen door het te proberen, kun je zien hoe iemand reageert.