Naast, en als onderdeel van, de genoemde begeleiding kun je bij Medica Fit ook terecht voor diverse vormen van (ontspanning) massages. De massage kan klachtgericht (ook eventueel preventief) zijn, maar uiteraard ook ter ontspanning.

 

De effecten van de massage zijn veelzijdig.

Een massage werkt door op meerdere niveaus in het lichaam. Daarnaast is een massage goed voor de balans tussen lichaam en geest, draagt het bij aan de vitaliteit en laat je het contact met jouw lichaam weer voelen.

 

Massage heeft effect op het hele welzijn van de mens. Door het toepassen van massage kunnen vele blokkades worden opgeheven. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor ontspanning optreed en als je ontspannen bent is je immuunsysteem beter en word je minder snel ziek. Een goede massage kan dus wonderen doen….

 

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, denk hierbij aan onder andere: hotstone massage, div. energetische massages. Meestal worden de benodigde technieken door elkaar gebruikt in een ontspanningsmassage. Er wordt per persoon gekeken wat er nodig is.